Skip to content
Sök

Generella tips
för återhämtning


1. Försök att äta mat med tillräckligt med näring och sova lagom mycket. Hjärnan och resten av kroppen behöver få näring och sömn på ungefär samma tider varje dag för att funka bra och kunna hantera stress.

2. Rör på dig varje dag, det brukar hjälpa mot stress. Men träna inte för hårt. Ta till exempel en promenad eller yoga hemma för dig själv. Gör något som känns bra för dig.

3. Öva på att slappna av och lugna ner dig själv. Du kan till exempel testa andningsövningar, googla från några som passar dig eller bara vara ute i naturen.

4. Ta flera korta pauser när du pluggar. Det är viktigt att pausa några minuter då och då när du ska hålla på med något i flera timmar.

5. Vila från stressande tankar på saker som har hänt, eller som ska hända. Kolla till exempel på en serie du gillar eller lyssna på en podd så du fokuserar på annat.

6. Träffa personer du tycker om och gör saker du tycker är kul, det skyddar mot stress. I längden funkar det dåligt att välja bort saker du mår bra av för att hinna med annat.

Källa: umo.se