Skip to content
Sök

Styrketräning, morgongymnastik och yoga för dig +60

Varmt välkommen på styrka, konditions- och rörlighetsträning för dig som är 60+!

Träningen är för dig som är medlem i KFUK-KFUM Central Senior. Vi tränar ombytta i sköna träningskläder. Ingen föranmälan behövs, det är bara att komma och umgås, träna ihop och ha kul. 

Morgongymnastik med Folke i Snickarbacken

På måndagar och torsdagar, kl 8.30-9.15 träffas ett gäng för morgongymnastik i Snickarbacken på KFUM Central. Till inspelad pianomusik tränar man hela kroppen under 45 min och efter välförtjänt dusch och bastu avslutas morgonen med social samvaro på ett närbeläget fikaställe. Morgongymnastiken är således träning för både ande, själ och kropp.

Nya medlemmar är mycket välkomna! Vill ni veta mer om morgongymnastiken, kontakta

Folke Larsson, 08-6493755 eller Maud Fries, 08-317935/070-2602759.

Cirkelträning

Dags att komma i form och stärka kroppen och själen! I trevligt sällskap kommer vi med hjälp av instruktör genomföra cirkelträning i grupp. Inga förkunskaper krävs, alla nivåer är välkomna!

Tisdagar 11.00 – 11.45 med start den 11 april. Instruktör är Kateryna. Kostnad: Gratis under vårterminen, men du ska ha betalt din medlemsavgift till KFUK-KFUM Central Senior för 2023.  Anmälan till leila@kfumcentral.se eller 08-12011400. Det går också bra attbara dyka upp.

Yoga

Mitt fokus under passen är att mjuka upp stela ryggar, nackar och axlar, olika andningstekniker och att erbjuda ro och avslappning i en för många stressig vardag. Vi både mjukar upp och stärker kroppen och skapar ny energi. Yogan är inte svår, det är lätt att hänga med även om man aldrig yogat förut och de flesta övningarna kan göras sittande på stol. Det är också ett utmärkt komplement till tuffare träning. Yogan kostar 500 kr/termin.

När: Fredagar klockan 12.00. 

Var: Snickarbacken

Instruktör: Mireille Steining ”Jag har god erfarenhet av yoga för seniorer!”

 

För att delta i träningsgrupperna ska du vara medlem i KFUK-KFUM Central Senior!

För Seniors medlemmar erbjuds, förutom styrketräning och yoga, också månatliga träffar med föreläsningar och kultur, resor, utflykter m.m. För ytterligare information om KFUK-KFUM Senior, kontakta Ulla Mårtensson 070-5462882, eller läs mer på https://kfumcentral.se/verksamhet/senior/ 

 

Styrketräning

Medlemmar i KFUK-KFUM Central Senior betalar endast 100 kr/mån för att träna obegränsat i KFUM Centrals stora gym.