Skip to content
Sök

Utbildningar

Våra utbildningar

Om du är medlem i någon av Centrals medlemsföreningar finns säkerligen en hel del grymma utbildningar som din förening erbjuder. Vi vill inte konkurrera med de utbildningarna utan vill erbjuda alla medlemmar en chans att utveckla sina färdigheter ytterligare!

Ledarskapsutbildningar 2021/2022

Vill du bli en bättre ledare? Du är välkommen att gå en ledarskapsutbildning med KFUM Central.

  • Utbildningen är gratis
  • Utbildningen hjälper dig att bli en bättre ledare
  • Hela utbildningen är mellan okt 2021 och maj 2022
  • Utbildningen är för personer mellan 13-25 år

Steg 1

(För dig som är medlem i KFUM Central och är skeppis eller går traineeprogrammet år 1 och inte gått ”Unga-leder-unga”)

  1. Utbildningen ”Unga-leder-unga” genomförs 25-26 september på Kärsön. Vi samlas ute på Kärsögården lördag morgon den 25e och är färdiga på eftermiddagen den 26e.
  2. Andra och sista steget är ”Emma”-utbildningen i maj 2022. Vi kommer under en helg att vara tillsammans och arbeta med de sista viktiga delarna i just ditt ledarskap.

Steg 2

(För dig som är medlem i KFUM Central och redan har gått ”Unga-leder-unga”, är medlem i Ungdomsforum eller är praktis/går år 2 på traineeprogrammet.)

  1. Utbildningen ”Emma” går av stapeln 1-3 oktober på Kärsön. Vi samlas ute på Kärsögården fredag eftermiddag den 1e oktober och är färdiga på eftermiddagen söndagen den 3e oktober.

Såklart kan du gå in på www.kfumcentral.se och läsa mer om Central ledarskapsutbildning.

Kom ihåg, första steget är redan 25-26 september, det är om mindre än en månad! Anmäl dig via länken nedan:
https://forms.office.com/r/AH5h9LCfCy

Andra utbildningar

Helheten

”Helheten” är en ledarskapsutbildning som KFUM Sverige tagit fram och som är tillgänglig för alla Sveriges KFUM-föreningar. De första två delarna i Helheten kallas George och Williams  och de erbjuder vi till våra medlemmar här på Central.  De ingår bland annat i utbildningen Unga-leder-unga.

Emma är steg tre i Helheten och är en fördjupningskurs i ledarskapsutveckling. Det fjärde och sista steget heter Mary och innebär en veckas intensiv fördjupande utbildning i ditt personliga ledarskap. Hit kan du endast bli nominerad efter att du genomfört de tidigare stegen. Både Emma och Mary hålls av KFUM:s region Stockholm och Gotland.

Unga leder unga

Unga leder unga är KFUM Centrals egen ledarskapsutbildning med fokus på individuell utveckling. Den vänder sig till medlemmar i åldern 13-20 år som är eller vill bli ledare/coacher. Den hålls vanligtvis under en helg någonstans i Sverige och innehåller dels delarna George och Williams ur KFUM Sveriges utbildningspaket Helheten, men också ledarskap. Till exempel olika ledarstilar, didaktik, retorik och praktiska övningar.

CLU- Central Ledarskapsutbildning

Riktar sig både till nuvarande medlemmar i Centrals medlemsföreningar och nya personer mellan 13-25 år. Som namnet antyder är fokus ledarskap, hos oss med ett litet tillägg; positivt ledarskap! Här ingår utbildningspaketet Helheten men är både modifierat för att passa våra deltagare ännu bättre och utökat med möjlighet att delta på ett sommarläger. Lägret heter ”Bygga ledare/Tree house-camp” och hålls på lägergården Ängsholmen i Stockholms skärgård. Dessutom ingår ett antal kunskapsträffar på KFUM under året med bland annat föreläsningar kring psykisk hälsa, retorik, CV-skrivning eller annat livsnödvändigt. Hela utbildningen kan genomföras på 12 månader.

Externa föreläsningar

KFUM Central anordnar vid vissa tillfällen externa föreläsare som håller föreläsningar, workshops och forum för lärande. Innehållet kan variera med allt ifrån barfotalöpning till mental hälsa, fokus är alltid i linje med KFUM Centrals värdegrund.

Hjärt- och lungräddningsutbildning

Erbjuds varje år till de som verkar i huset på Rosengatan 1, både anställda och ideella.

Brandsäkerhetsutbildning

Erbjuds varje år till de som verkar i huset på Rosengatan 1, både anställda och ideella.

Har du tips på föreläsare, organisationer, teman eller andra utbildningar? Maila tommie@kfumcentral.se .