55 ungdomar från KFUM Central gick utbildning

14 oktober 2020

Under september och oktober genomfördes två utbildningar kopplade till KFUM Centrals ledarskapsprogram, Central ledarskapsutbildning. De två blocken som genomfördes var Unga-leder-unga som bland annat innehåller ”George” och ”Williams” från KFUM Sveriges utbildningstrappa Helheten samt ”Emma” som är en fördjupande ledarskapsutbildning och det tredje steget i Helheten. 

 

Båda utbildningarna genomfördes i bästa tänkbara miljö, Hotel Giò, vårt alldeles egna nyöppnade hotell i Solna. Normalt brukar vi åka iväg till annan ort och oftast en lägergård dessa helger men på grund av rådande omständigheter valde vi att stanna på hemmaplan denna gång. Det blir svårt att toppa den maten och det boendet för framtida utbildningar. Utvärderingarna visade att ungdomarna älskade utbildningsplatsen. 

Totalt 36 ungdomar fanns på plats under första helgen då vi genomförde Unga-leder-unga8 killar och 28 tjejer. Fokus under denna helg är att lära sig ännu mer om KFUM Central och KFUK/KFUM-rörelsen som helhet. Ledarskapsmässigt handlar det om att reflektera över sin egen situation som ledare och de värderingar och drivkrafter man har som i sitt ledarskap. Utvärderingen visar att precis så blev fallet då alla deltagare fick genomföra en enkät både före och efter utbildningen som visade på ökad kunskap om KFUM och sitt eget ledarskap. Som vi brukar göra under Unga-leder-unga så avslutade Jim Thuresson hela helgen med en föreläsning om positivt ledarskap och som vanligt lockade det till massor av skratt och en ny syn på ledarskap. Ledare under denna helg var Elsa Åkenes och Tommie Hansson.  

Under andra helgen då vi genomförde Emma blev det efter en del sjukdom och sena avhopp 19 kunskapshungriga deltagare fördelat på 15 tjejer och 4 killar. Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vi hade en fantastisk helg tillsammans. Visst var det intensivt och väldigt mycket lärande på kort tid men oj vilken respons utbildningen fick av ungdomarna. Det var trötta deltagare som tog sig hemåt på söndagskvällen men med massa ny kunskap och nya kompisar. Till denna helg plockade vi som ledare in Rickard Muge från KFUM Kristinehamn, Katarina Granander från KFUM Ängsholmen samt undertecknad, Tommie Hansson från KFUM Central. Förmodligen var detta en historisk Emmautbildning då samtliga deltagare var från KFUM Central och någon sådan har inte genomförts tidigare. Ämnena som deltagarna fördjupade sig i var bland annat gruppdynamik genom FIRO-modellen, härskartekniker, feedback, strategin What we want, normer och normkritik, coachande samtal och Non violent communication 

Nästa gång vi gör ett liknande upplägg är våren 2021 då vi genomför en Unga-leder-unga 24-25 april och en Emma 30 april till 2 maj, save the dates!