Nya riktlinjer från Folkhälsomyndigheten påverkar KFUM Central

02 november 2020

De nya riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm kom med den 29/11 får konsekvenser även här på KFUM Central. Vi gör allt för att kunna ha öppet, men vi ska givetvis se till att alla besökare ska kunna följa riktlinjerna kring distansering för att ingen smittspridning ska ske hos oss.

Vi har sett över våra lokaler och infört max antal personer som får vistas samtidigt i respektive lokal. Vi har också valt att helt stänga läktaren i Stora hallen då den är svår att hålla distans på samt de bastur som finns i omklädningsrummen i träningscentret.

Dessutom gäller nu att lämning av barn till aktivitet görs i dörren och vi uppmanar alla vuxna att inte vänta i våra lokaler när barnen är på aktivitet. Undantag görs för de barn som inte klarar sig själva och där en anhörig måste hålla sig nära. Dock får max 16 personer vistas samtidigt i entrén (exkl personal och ledare/coacher).

 

Följande antal personer får vistas i lokalerna.

–        Stora Hallen                                            50 personer

–        Lilla Hallen                                              25 personer

–        Träningscenter plan 1                            10 personer

–        Träningscenter plan 2                            15 personer

–        Musikrum                                                2 personer

–        Föreningslokal Snickarbacken               10 personer

–        Mötesrum Lagunen                                5 personer (skall användas restriktivt)

–        Mötesrum Kammakaren                        10 personer

–        Cafédel entré                                         10 personer

–        Föreningsdel bredvid reception             6 personer

–        Mötesrum Sagabo plan 3                       2 personer

I vissa fall kan verksamhet med barn och ungdomar genomföras där antalet deltagare är högre än ovanstående. Vägledande i dessa fall är att verksamheten genomförs på ett sådant sätt att riktlinjer från FHM om distans kan upprätthållas.

Hela vår åtgärdsplan mot Covid kan ni läsa här:
KFUM Central och Covid19 201030.pdf.