En rapport från ungdomsforumresan 2022 i Åbo

09 november 2022

Den 28/10 åkte 14 glada och peppade representanter från KFUM Centrals ungdomsföreningar på årets ungdomsforumresa. En resa som för första gången på några år kunde ta sig utomlands, och det blev till Åbo!

Vi tog båten och ankrade i Åbo tidigt en regnig lördagsmorgon. Vi tog oss fram till vårt hotell som var inget mindre än museibåten S/S Bore. Efter att ha lämnat väskorna begav vi oss till YMCA Åbos SAUNA & Lounge för vårt första utbildningspass.
Lördagen bestod av utbildningspass med KFUM-kunskap, Tips & Trix för att föra argumentation och Ung Makt.

När våra hjärnor var fullproppade dök YMCA Åbos unga ledare upp och vi spenderade hela kvällen tillsammans. Vi lärde varandra lekar, nätverkade och åt gemensam middag.

Söndagen startade med ett pass kring vårt projekt om psykisk hälsa, Må bäst! Sedan lämnade vi våra instängda konferenslokaler och åkte Nordens kanske svängigaste buss mot lägerön Harva. På Harva mötte vi återigen upp ungdomarna från YMCA Åbo. Vi fick en rundvandring och en presentation av deras verksamhet. Sen lärde vi oss ännu fler lekar och upplevde äkta SAUNA i solnedgången. Det var en magisk kväll (med undantag av korngrynskorven) som avrundades med spontan duett och en båttur under en klar stjärnhimmel.

Måndagen kickade igång med ett pass kring KFUM Centrals strategi- och verksamhetsplan. All vår insamlade kunskap omsattes sedan i en idé- och åsiktskonferens. Vilka idéer som framkom får ni höra mer om framöver när ungdomsforum gör verklighet av dem! Vi passade såklart också på att upptäcka Åbo som stad. Vi avrundade måndagen med ett pass kring möjligheter och framtiden innan vi steg på båten hem med massa nya idéer och förväntningar – mot Stockholm!