KFUM CENTRAL VAR PÅ KFORUM

07 december 2022

KFUM Central deltog på Kforum i Jönköping!
De som åkte från Central var representanter från ungdomsforum,  alumni representanter och Tanja & Frida från kontoret. Kforum är en mötesplats för alla KFUM föreningar i hela landet och i år möttes ca 120 olika representanter. På agendan stod bland annat Vision 2050, Youth in Power och Centrals eget projekt Må bäst!
 

Vi anlände fredag kväll och landade på Jönköpings lägergård Vidablick där vi bodde hela helgen. Här fick vi också möta de andra deltagarna. Vi satt och pratade med nya personer som delade vår värdegrund sent in på natten. Nästa dag startade vi med en presentation av Vision 2050 från KFUM Sveriges styrelse. Dagen fylldes sedan av gemensama aktiviteter och workshops. Ämnena vi fick utforska var: 

  • Vem är George? (och varför har William ett s på slutet?)
  • The power of communication
  • Squid Game: Unga påverkansmöjligheter i internationella frågor
  • Power Space 

Dagen avrundades med storytelling från House of Ukraine. De berätta om mötet med David som arbetar på KFUM Central och hur tacksamma de är över de möjligheter som Central inneburit för dem. Efteråt fick vi utforska KFUM Jönköpings aktivitetshus (Ungdomens hus) Här erbjöds vi klättring, basket, skate, fritidshäng med aktivitet (Måla vad KFUM är för dig) och gym/träning.

Jag mins såklart de spännande föreläsningarna och workshoparna, särskilt squidgame och powerspace. Det jag tar med mig mest är dock allt som hände runtomkring – Inspirationen jag fick i deras ”kulturrum”, musikquizet, hänga gubbe med Norrköping och Kristianstad och såklart allt vi snackade om på tågresan hem. Jag tar med mig inspiration att utforska mer inom kfum och även skapa mig mer möjlighet att påverka rörelsen.
– Deltagare på Kforum 

Efter helgen kände vi oss alla inspirerade, fullproppade med information och uppfyllda av gemenskapen vi upplevt. Hela tågresan hem diskuterade vi framtid och förbättringar. Det är svårt att sammanfatta vad ett möte mellan 120 personer som alla delar samma värdegrund innebär men vi avslutar med Kforums motto:
 

Det är när vi möts som vi växer och blir starkare, både som individer och som rörelse.”   

Vi vill också rikta ett tack till KFUM Sverige för en fantastisk helg och till alla deltagarna. 

//Tanja Lewandowska, ansvarig för KFUM Centrals deltagande