Skip to content
Sök

Stipendiatblogg från Ghana m. Aimee – del 2

 

 

Hallå igen! Nu har jag varit i Ghana i två veckor och jag har mycket att berätta. De senaste två veckorna har varit fyllda av mycket nya intryck. Jag har ätit en hel del god mat, lärt känna väldigt många nya människor och lärt mig mycket om Ghana. 

Jag var i  huvudstaden Accra i en vecka innan jag åkte till Cape Coast där jag studerar nu. Accra var fantastiskt. Jag hängde mycket i Jamestown, den äldsta delen av Accra. Jamestown ligger precis vid havet och är hem för många fiskare. Min mammas kompis har ett kulturcenter i Jamestown där det ofta händer spännande saker. Jag var även runt på lite olika marknader och så var jag på en populär bar som heter Republic!

Efter en vecka i Accra mötte jag upp med en tjej i min klass och så åkte vi till Cape Coast. Vi har föreläsningar på universitetet varje förmiddag från 8-12. På eftermiddagarna har vi ibland andra aktiviteter men ibland är vi lediga.

Första veckans föreläsningar handlade om Ghanas historia, politik, geografi och kultur. Nu vet vi till exempel vem Kwame Nkrumah (Ghanas första president efter självständigheten från britterna 1957).

Förra veckan åkte vi till ett fiskarsamhälle 40 minuter väster om Cape Coast. Där finns även en strand som vi åker till några gånger i veckan. När vi kom fram till byn blev vi välkomnade av byledaren i byn och andra viktiga personer. Vi introducerade vilka vi var och fick därefter tillåtelse att besöka samhället och stranden framöver.

Maten här är väldigt god. Vi äter ofta Jollof Rice, ris kokat i kryddor. Friterade matbananer är en annan av mina favoriter. Och så finns det väldigt mycket god fisk.

Nästa vecka ska vi åka på studiebesök till ett ställe där de utvinner palmolja vilket ska bli väldigt spännande. Vi ska även besöka en närliggande by och prata med folket där om hur de påverkas av företaget. Jag får berätta mer om det nästa gång!