Skip to content
Sök

To be lägerledare!

 

 

Är du intresserad av att göra någonting annorlunda i sommar? Resa och träffa nya människor? Om du känner att de två frågorna stämmer in på dig, har KFUM Centrals internationella utskott arbetat fram en möjlighet som skulle kunna passa just dig. Det handlar om att arbeta som lägerledare på YMCA Camp St. Croix i närheten av Minneapolis, USA.

YMCA Camp St. Croix

Är ett friluftsläger som har en etablerad, aktiv verksamhet sedan år 1909. Aktiviteter som hikeing, ridning, segling, kanotpaddling, bergsklättring och mer ingår under en sommar (4 juni – 12 augusti). Som lägerledare får du en vald grupp per session som du leder tillsammans med en kollega. Ni får sedan tillsammans ta del av deltagarnas personliga utveckling, lära känna kollegorna och uppleva en ny kultur på vägen. En perfekt möjlighet för dig som vill utmana dig själv och testa din ledarskapsförmåga.

Åldersgräns

För att ta del av denna upplevelse behöver du av juridiska själ vara minst 18 år samt medlem i KFUM Central eller någon av dess sektionsföreningar. Om du är intresserad av att söka denna möjlighet och bestämmer dig för att bli medlem ställs det inga krav på att du tidigare ska ha varit medlem. Det öppnar enbart dörrarna till alla de innovativa möjligheterna KFUM Central kan erbjuda dig.

Du får lön

Resan medför avgifter för arbetsvisum och administrativa avgifter. Därutöver tillkommer avgifter för flygbiljett och transport. Eventuella alternativ om finansiering finns och möjligheten till att söka stipendium är alltid öppen. I sin helhet kommer möjligheten ge en nettoinkomst på ca $1000.

Ansökan:

Ansökan skickas i form av ett enklare personligt brev där du motiverar varför du just du ska ha rollen, där du motiverar hur du är som ledare för andra barn och unga och varför du skall ges möjligheten att representera KFUM Central internationellt. Ansökan skickas till nils@central.kfuk-kfum.se senast den 30 januari.

I korthet:

Vad? Arbeta som lägerledare.
När? 4 juni – 12 augusti (Du måste kunna arbeta hela perioden) .
Var? Camp St. Croix, Wisconsin (nära Minneapolis), USA.
Mer Information om lägret? http://www.ymcatwincities.org/camps/camp_st_croix
Hur många platser? Vi har möjligheten att erbjuda max två stycken platser.
Vem? Du är minst 18 år och medlem i KFUM Central eller någon av KFUM Centrals medlemsföreningar.
Hur? Ansök innan den 30 januari 2017 till nils@central.kfuk-kfum.se