Skip to content
Sök

RiksOmbudsMöte 2023

Vi åkte på ROM - Riksombudsmötet 2023

Femton delegater från KFUM Central deltog i den demokratiska processen på KFUM Sveriges riksombudsmöte i oktober. En helg späckad med mötesskola på fredagen, ett åsiktstorg där man kunde vara med och diskutera styrelsens förslag (propositionerna) och föreningarnas förslag (motioner) innan de gick till beslut i det stora forumet. Riksombudsmötet beslutade om om det som varit och gav styrelsen ansvarsfrihet och man tog beslut om propositioner och motioner samt valde en ny styrelse där Erik Nydahl från Ängsholmen valdes in. Under helgen var det också workshops, filmvisning, visning av KFUM Kristinehamn och middag med underhållning och quiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*

Arkiv & Dokument

  27-29 Oktober i Kristinehamn

  Riksombudsmötet genomförs på Kristinehamn Conference Center, Västerlånggatan 21, Kristinehamn.

  Vem får åka:

  Alla som är medlemmar kan ansöka om att få åka! Det finns ingen åldersgräns och det kommer att finnas vuxna anställda med.

  Behöver jag kunna något: Nej! Vi gör allt vi kan för att alla ska känna sig delaktiga, förstå hur man kan påverka rörelsen och ha roligt tillsammans. Vi vill att Riksombudsmötet 2023 ska bli en mötesplats där du kan träffa och lära känna andra föreningsmedlemmar och tillsammans jobba framåt för ett ännu bättre KFUM. Därför erbjuds alla också Årsmötesskola.

  KFUM Central står för deltagaravgift, resa & boende i dubbelrum samt lunch lör-sön och enklare middag på fredagen

   

Inför mötet

  Kul att du vill följa med!

  Vi vill att ni som inte tidigare varit på ett ROM ska känna er extra välkomna. Vi gör allt vi kan för att alla ska känna sig delaktiga, förstå hur man kan påverka rörelsen och ha roligt tillsammans. Vi vill att Riksombudsmötet 2023 ska bli en mötesplats där du kan träffa medlemmar från andra föreningar och tillsammans jobba framåt för ett ännu bättre KFUM. Därför kommer här lite tips inför mötet.

  Vi kommer också att bjuda in till ett förmöte på KFUM Central där du får träffa de andra som åker med och kan ställa alla frågor. Vi gör det här tillsammans!

  GÖR DIN RÖST HÖRD!

  ORDLISTA

  KFUM Sverige & Sensus annordnar WEBBINAR

  I höst bjuder KFUM och Sensus in till två webbinarier där du har möjlighet att ställa frågor till de föreningar som har skickat in motioner till årets ROM. Du har även möjlighet att ställa frågor om styrelsens lagda propositioner och andra årsmöteshandlingar. Propositionen om regionförändringen kommer att presenteras på båda webbinarierna.

  Webinar 1: Motioner

  Webinar 2: Propositioner, verksamhetsplan och budget

  Mer info & anmälan HÄR

   

  Handlingar-ROM-2023-2

  Läs mer och hitta alla handligar separat här

  Motionstopp 18 Augusti

  Handlingar tillgängliga 15 September

  Öppet hus 27 oktober: KFUM Kristinehamn hoppas kunna inbjuda till öppet hus fredag kl. 17.30-19.30 i sina lokaler. Mer information om detta kommer.

  Fredag 27 oktober
  17.30 – 19.30    Incheckning till ROM på Kristinehamn Conference Center. Öppet hus på KFUM Kristinehamn.
  20.30   ROM-skola på Kristinehamn Conference Center. Bokas i anmälan.

  Lördag 28 oktober
  08.30 – 09.30    Mötesbyrån öppnar för incheckning på ROM-skola på Kristinehamn Conference Center.
  08.30 – 09.30    Incheckning till ROM på Kristinehamn Conference Center
  10.00    Riksombudsmötet öppnas
  19.00    Middag och ROM-kväll

  Söndag 29 oktober
  09.00 – 12.00    Riksombudsmöte återupptas
  15.00    Årsmötet avslutas

  Under helgen genomförs beslutsförberedande arbete i beredningskommittéer, samt framtidsdiskussioner i form av workshops/seminarier. Mer om detta presenteras efter att möteshandlingarna är klara, dvs. i mitten på september.

   

  Kontakta medlemsservice:

  Samordnare 

  Ulrika Alexandersson

  Ulrika@kfumcentral.se