Må Bäst! har haft premiär för sin första egna föreläsning

03 maj 2023

Helgen 28-30 april höll Må Bäst! sin första egna föreläsning om psykisk hälsa. Deltog gjorde 26 ungdomar från KFUM föreningarna Ängsholmen och Bromma.

Föreläsningens innehåll fokuserar på vad psykiska besvär som oro, ångest, stress är, samt reder i tankar och känslor för att skapa förståelse för negativa tankemönster. Syftet med föreläsningen är att ge grundläggande förståelse för att vi själva har resurser för att främja vårt mående positivt och bryta negativa tankebanor.

Att få hålla föreläsningen för första gången var såklart pirrigt men publiken gav fin respons på utvärderingen och de flesta tog med sig redskap eller förståelse om psykisk hälsa. I framtiden ska föreläsningen målgruppsanpassas mer till att vara mindre teori-tungt och innehålla fler interaktiva delar. Nästa föreläsningstillfälle kommer ske genom Centrals VI- utbildning.