Skip to content
Sök

Ta del av Må Bäst

Projektet har under tre år samlat på sig en stor säck av erfarenheter och kunskap om ämnet psykisk hälsa som vi vill dela med dig och din KFUM förening. På den här sidan kan du läsa om vad vi erbjuder: Föreläsning, projektets metod och vår bok.

 • FÖRELÄSNING/WORKSHOP

 • VÅR BOK

 • METODEN

FÖRELÄSNING

Vill du öka kunskapen om psykisk hälsa i din förening?
Psykisk hälsa är brett och innefattar många olika delar. Vi bryter ner ämnet och pratar om vad som påverkar vårt mående, våra tankar, känslor och faktorer vi behöver ta hand om för att må bra.

Vi erbjuder både föreläsning och workshop. Vad som passar din förening och målgrupp bollar vi gärna med dig och skräddarsyr ett upplägg.

Det här innehållet erbjuder vi. 

 • Introduktion till psykisk hälsa
 • Att må bra eller dåligt ”vad är normalt egentligen”
 • Hur påverkar vi vårt mående positivt
 • Rollen som ledare:
  Hur kan man arbeta främjande med psykisk hälsa
  Hur kan man lyssna och stötta
 • Var vänder man sig vid behov av stöd
 • Vår bok ”vad är det som känns”

Har ni önskemål kring ett särskilt ämne? Bolla gärna med oss!

Vår bok

Vår bok ”Vad är det som känns” har vi tagit fram i projektet med syfte att sprida kunskap om psykisk hälsa.
Boken är kostnadsfri och kan beställas eller laddas ner nedan.

Om boken

ALLA har en psykisk hälsa- därför är kunskap kring psykisk viktig för ALLA. Kanske har du själv utmaningar med ditt mående, eller kanske känner du någon som har. Och kanske kommer du att vara med om psykiska påfrestningar längre fram i livet. Vi hoppas boken ska ge dig grundläggande kunskap om vad psykisk hälsa är och hjälpa dig att bättre förstå ditt eget och andras mående- och vad du själv kan göra för att må bra.

Den här boken riktar sig till dig som vill veta mer om psykisk hälsa. Innehållet utgår från målgruppen unga men kan läsas av alla, inte minst personer som möter unga i sin verksamhet.

Vill du ta del av boken

Du kan beställa fysiska exemplar eller ladda ner boken som pdf
(pdf:n är tillgänglighetsanpassad)

metod

Metoden är ett verktyg för ledare att arbeta främjande med psykisk hälsa med sin grupp. Syftet är att öka kunskapen om vad vi behöver för att må bra och hur vi tillsammans kan påverka vårt eget och andras mående positivt.

Vår metod består av två delar: Digital utbildning och samtalskort.

 • Den digitala utbildningen ger en introduktion till ämnet psykisk hälsa och främjandefaktorer utifrån ett ledarskapsperspektiv.
 • Samtalskorten är ett verktyg för att förmedla kunskap och skapa gruppdiskussioner utifrån tema främjandefaktorer och kultur i gruppen.

Vårt material beräknas vara klart under april 2024. Just nu söker vi föreningar som vill ingå i vår pilotgrupp.
Piloten innebär att vi kommer vara ett stöd i uppstarten och ha kontinuerligt dialog med dig som är ansvarig för processen, om hur det går och dina inputs på materialet.

Vill du läsa mer om metoden KLICKA HÄR

Vill du ingå i pilotgruppen?