Skip to content
Sök

DIGITALA UTBILDNINGAR
FÖR FÖRENINGSLEDARE

Digitala utbildningar

Nedan finns tips på digitala utbildningar som vänder sig till ledare inom förening och idrott. Utbildningarnas fokus är psykisk och mental hälsa och hur du som ledare kan möta unga i din förening.

 • bild

  MIND

  Utbildning
  Vara Nere

  Utbildningen för dig inom idrott och förening som ger praktisk övning att hantera situationer som kan upplevas svåra i arbetet att leda unga kopplat till psykisk ohälsa/hälsa. Utbildningen utgår från temana förstå, hantera och stötta. 

  Klicka här

 • bild

  Folkhälsomyndigheten

  Utbildning
  Ledare som lyssnar

  En webbaserad utbildning om psykisk hälsa för den som leder barn och unga på fritiden. Utbildningens fokus är att kunskapshöja inom ämnet psykisk hälsa, hur man kan upptäcka och stötta barn och unga som mår dåligt psykiskt. 

  Klicka här

 • bild

  We and Sports

  Utbildning
  Resiliens
  Utbildningen syftar till en ökad kunskap i ämnen som stärker individers hälsa. Denna utbildning vänder sig främst till idrottaren men även tränare, föräldrar eller andra nära anhöriga. 

   

  Klicka här 

 • bild

  Suicide Zero

  Utbildning 
  Våga fråga
  Utbildningen är inte direkt utformad för föreningsledare, men innehåller mycket kunskap som är bra att ha på fötterna oavsett i vilken egenskap du går den. Utbildningen ger kunskaper om hur du kan upptäcka psykisk ohälsa hos andra samt praktiska råd hur du kan stötta och hjälpa.

  Klicka här