Skip to content
Sök

mind Matters

12 & 13 oktober 2024

OM EVENTET

Välkomna till Mind Matters 2024!

En inspirerande dag fylld med föreläsningar, workshops och samtal kring psykisk hälsa och välbefinnande.
Alla från 14 år är välkomna. Du behöver inte vara medlem och eventet är gratis.

Vad kan du förvänta dig?

  • Inspiration från experter: Lyssna till några av de mest inflytelserika rösterna inom psykologi och personlig utveckling för att dela sina insikter och erfarenheter.
  • Workshops/föreläsningar: Delta i praktiska workshops som ger dig verktyg och strategier för att hantera livets påfrestningar och öka ditt välmående
  • Mat, fika och goodiebags: Vi bjuder men se till att anmäla dig <3

Eventet är uppdelat i två dagar

Dag 1: Vårt mål med dagen är att skapa ett roligt, givande och intressant event som på ett positivt sätt belyser psykisk hälsa. Vi vill att alla som deltagit ska känna energi, inspiration och verktyg för att Må Bäst!

Dag 2: Vårt mål med dagen är att du som ledare ska få verktyg och förståelse för psykisk hälsa i din ledarroll.

12 oktober DAG 1

FÖR ALLA ÖVER 14 ÅR

Vill du ha verktyg och kunskap för att må bra- eller bättre

Vårt mående förändras genom livet och till stor del kan vi faktiskt påverka hur vi mår. Du kanske tycker att du redan är på topp eller så kanske du har stora utmaningar kring ditt mående. Oavsett så är den här dagen för dig.

Du kan välja att delta en stund eller hela dagen

Schema för dag 1

13.00 Idrottspsykologen Dana Ali
14.30 Simon Danielsson- Må Bäst!
15.30 Agnes Sjöström – Lyckliga ungdomar
17.00 Simon Danielsson- Mentala tallriksmodellen
18.30 Middag
(Fika finns framme under hela dagen)

Om föreläsningarna

  • Idrottspsykologen Dana Ali, med flera tusen följare på sociala medier och ett imponerande CV av klienter och samarbeten har Dana Ali etablerat sig som en av Sveriges främsta idrottspsykologer. Med en gedigen utbildning och en djup passion för idrott och hälsa, har Dana omvandlat sitt eget lidande till en stark drivkraft för förändring. Hans mål är att hjälpa nästa generation av idrottare att må bra och nå sin fulla potential. ”Jag vill vara den person jag behövde när jag kämpade med mina utmaningar – för andra”.

 

  • Agnes Sjöström driver Lyckopodden, som idag är en av Sveriges största podcast inom psykologi. Hon är beteendevetare, har en masterutbildning i ledarskaps- och organisationspsykologi.
    Agnes vill att ungdomar på ett enkelt, roligt och effektivt sätt ska kunna skapa rätt förutsättningar för sig själv att leva sitt lyckligaste liv. Därför avslöjar Agnes i den här föreläsningen de tre i särklass bästa lyckoverktygen för att uppnå ett lyckligt liv. Hon tar upp de mest framstående strategierna för att boosta den psykiska hälsan i Sverige, och lämnar ungdomarna med en känsla av hopp, lekfullhet och glädje.

 

  • Simon Danielsson är en grym och inspirerande föreläsare och även projektledare för KFUM Centrals projekt Må Bäst!
    Simon håller två föreläsningar under dagen: om psykiskt välbefinnande och om den Mentala tallriksmodellen. Att lyssna på Simon kommer ge dig förståelse för psykisk hälsa utifrån både hjärnforskning och psykologi. Härifrån kommer du ta med förståelse och verktyg för hur du kan påverka ditt eget mående men också förståelse för vad alla människor behöver för att må bra.

13 oktober DAG 2

För ledare 18 +

Är du ledare och vill ha verktyg och förståelse för psykisk hälsa i din roll?

Som ledare i föreningslivet, oavsett om du är basketcoach, lägerledare, körledare eller danslärare kommer du stöta på deltagare som inte mår bra. Det är inte din uppgift lösa eller ändra på det. Men det skapar trygghet som ledare att ha verktyg när vi ska möta, lyssna och för att veta hur vi ibland bör och kan agera. Den här dagen ger dig tillfälle att reflektera och diskutera med andra ledare och lyssna till vad sakkunniga säger.

OBS! Du som anmäler ska gärna kunna delta hela dagen (middagen är inte obligatorisk)

Schema för dag 2

11.00 Workshop- Utmaningar i ledarskapet
12.30 Lunch
13.30 Paulina Gunnardo- Föreläsning
15.45 Teresa Linnarsson, Tilia – Föreläsning
17.30 Workshop- Sammanfattning
18.30 Middag

Om föreläsningarna

  • Paulina Gunnardo- föreläser, poddar och skriver om barns utveckling, barnets rättigheter, barn som far illa och föräldraskap.
    Som ledare stöter vi ibland på barn och unga som vi misstänker far illa.  Den här föreläsningen ger dig information som behövs för att förstå och hantera orosanmälan. Paulina går igenom vad vi kan göra vid  misstanke att ett barn far illa? Hur går en orosanmälan till, och vad är din skyldighet enligt lagen?
  • Teresa Linnarsson- Teresa är utbildad socionom och hälso- och sjukvårdskurator. Har tidigare arbetat inom olika verksamheter som bedriver socialt arbete.
    Föreläsningen syftar bland annat till att öka kunskapen om psykisk (o)hälsa och ungas situation samt hur en som vuxen kan bemöta unga med psykisk (o)hälsa utifrån deras villkor.